Drón Légifotó
Madártávlatból minden szebb!

MENÜ

A tajvani cég új belépőnek számít a multirotorok világában, RC helikopterek, távirányítós autók és hajók után idén nyáron dobta piacra első drónját, a Super Hornet-et. A kvadkopterek családja most újabb modellel, a Ghost-al  bővül, melynek bemutatóját stílusosan Halloween napjára időzítették.

Kategóriáját illetően a Ghost valahol a Walkera Scout X4 és a Sky Hero Spyder tengelyen próbál meg betörni a piacra. A rendkívül hasonló formatervezés és paraméterek miatt a Thunder Tiger-t sokan kritizálják, de a távol-keleti országok koppintással való vádolása napjainkban már nyitott ajtók döngetése.

Külsejét illetően sajnos a Ghost sem vetkőzte le a műanyag borítás gagyi hatását, viszont a tetején kifejezetten jól mutat a kör alakú ledkijelző. Az egy mozdulattal cserélhető akkumlátor keretéről pedig nekünk egyből a Halálcsillag vezérlőterme ugrott be.

A repülés közben automatikusan felhúzott lábazat és a rotoroknál piros-zöld színben villogó ledek már ismerős megoldások. Teljesítményben átlagos, 25 perces üzemidővel számolhatunk, a hasznos teherbíró képesség 80 dekában merül ki, ami a GOPRO Hero kamerák megreptetésére még pont elegendő. Nem maradt el a beépített follow-me funkció sem.

Ami elgondolkodtató, az a Ghost 1200 dolláros (~270e forint) ára. Ez jócskán meghaladja a Scout X4 vagy a DJI Phantom drónok árát, jó kérdés, hogy a különbségért cserébe miben kap többet a vásárló.

 

Asztali nézet