Drón Légifotó
Madártávlatból minden szebb!

MENÜ

A kaliforniai cég jövőre saját gyártású drónnal kíván betörni a pilóta nélküli repülőgépek piacára – írja a Wall Street Journal. A lap a vállalat dolgozóinak családtagaitól származó információkra hivatkozva számol be arról, a GoPro sem szeretne lemaradni a szórakoztató elektronikai cikkek elképesztő tempóban bővülő szektoráról és várhatóan 2015 második felében mutatja majd be multirotorját. Nem ők az első kamerás cég, ahol ilyen terveket szövögetnek, nyár végén hasonló pletykák érkeztek a Sony háza tájáról is.

A high-tech akciókamerákat és kiegészítőket gyártó vállalat hihetetlen tempóban fejlődik, júniusi tőzsdére lépését követően részvényeinek árfolyama négy nap alatt duplázódott. A társaság októberben mutatta be legújabb, Hero 4 kameráját, ennek köszönhetően honlapjukon szeptember óta duplázódtak a “nap videója” és a “nap képe” feltöltések.

Valószínűleg maguk a tulajdonosok sem számítottak azonban arra, hogy az elsősorban extrém sportok szerelmeseinek szánt kamerák a drónok piacán is ilyen óriási népszerűségre tesznek majd szert. Mérete és ellenálló külseje miatt gyártók és felhasználók előszeretettel applikálják a GoPro termékeket drónjaikon, hamarosan azonban nem kell messze menniük azoknak, akik saját márkás pilóta nélküli eszközt vásárolnának. A hírek szerint 500 és 1000 dolláros árkategóriában, vagyis a hobbi célú felhasználásra szánt drónok piacán lép majd be a GoPro, ezzel újabb versenytársat kaphat a DJI, a Parrot, vagy a Walkera. A 3DR-nál sem nézik jó szemmel a GoPro törekvéseit, a cég egyik vezetője, Colin Guinn, aki korábban a DJI-nál is megfordult már, így reagált a hírre: „Boldogok vagyunk, ha a GoPro ilyen nagyszerű kamerákat, mi pedig nagyszerű multirotorokat készíthetünk.” Ezek után felmerül a kérdés, vajon a GoPro saját drónjának bemutatását követően mennyire lesz hajlandó egyéb termékeit a konkurencia rendelkezésére bocsátani.

 

Asztali nézet